INTREBARI SI RASPUNSURI

Ce este o autorulotă?

Autorulota este un vehicul ce servește în același timp atât ca mijloc de transport, cât și ca spațiu de locuit. Este practic o casă pe roți, construită în jurul unui autoșasiu. În funcție de model , sunt echipate cu 4- 5 locuri pe scaune, 4-5 locuri de dormit, bucătărie (dotată cu aragaz, frigider , congelator chiuvetă, blat de lucru), baie ( cabina de duș cu apă caldă/rece, WC, chiuvetă), spații mari de depozitare, apă caldă și caldură.. Rezervor de apă curată = 120 l Rezervor de apă uzată = 120 l Casetă de toaletă ecologică = 20 l Butelii de gaz = 1 sau 2, in funcție de model. Toate autorulotele Haihui au echipare specială de iarnă, cu încălzire pe gaz sau motorină de capacitate marită, incalzire electrică în podea, protecție antiîngheț a instalațiilor, făcându-le utilizabile în condiții de confort deosebit la temperaturi între -40 + 50 grade Celsius. Autorulotele sunt pe deplin funcționale atât în modul camping (conectate la surse de utilități, în camping) , cât și în modul off camping (pe plajă sau în vârf de munte, fără curent electric sau apă/gaz). Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinații într-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per închiriere, fiind închiriate intre 3 zile si 2 luni per închiriere.

Pot conduce autorulote cu permis categoria B?

Toate autorulotele Haihui se conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone). Pe viitor poate vom achiziționa și variante care necesită categoria C.

Avem posibilitati de campare in Romania?

Da. în acest moment există in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania.
O listă completă o puteți găsi la acest link, mulțumită unor profesioniști în domeniu (dl. Dan Casandroiu – căruia îi mulțumim!).
De asemenea, puteți încerca „wild camping”: pur și simplu în natură, cu respectarea următoarelor precauții:
– terenul pe care campați nu este proprietate privată;
– terenul nu interzice camparea (unele rezervații naturale, de exemplu);
– nu deversați apele uzate sau caseta de toaletă în natură;
– lasați locul de campare intact la plecare
– va asigurați împortriva animalelor sălbatice în zona (ursul vine foarte frecvent datorită resturilor alimentare lăsate afară noaptea);
– terenul nu este moale sau nisipos (vă veți înfunda cu autorulota).
Cu toate că „înțelepciunea populară” spune că nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem șosele, etc, România este destinație de prim rang în turismul cu autorulota și, mai nou, și cu rulota. Motivul principal îl reprezintă natura aproape neatinsă de om (spre deosebire de restul Europei); farmecul satelor și tradițiilor românești; fauna incredibilă din munții României, Delta Dunării, Transilvania. Și multe alte zeci de atracții.
Tururile cu autorulota, organizate de către marile companii europene, având ca destinație Romania, sunt vândute cu 2 ani de zile în avans.
În plus, riscul de furt din autorulotă în România este mult scăzut față de anumite regiuni din Europa (Sudul Franței, Sicilia, etc).

Vreau să fac un circuit european. Însă nu știu cum, cât, unde și doresc detalii

Ne puteți contacta cu încredere pe e-mail contact@hauhui.ro sau telefon +4 0763816288. Vă vom da toate detaliile necesare. Între timp, vă puteți inspira din ideile noastre de destinații. La o analiză sumară a destinațiilor de călătorie ale clienților haihui, cele mai populare destinații sunt: Grecia, între aprilie și noiembrie; Austria și Germania – tot timpul anului, Croația – în lunile de vară; România – tot timpul anului; Franța – în lunile de vară; Italia – tot timpul anului; țările Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarnă (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinație foarte apreciată de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland. Competiții sportive sau concerte. Destinații de weekend țn România, în general tot anul, cu excepția lunilor de vară.

Care este consumul de combustibil?

În general o autorulotă consumă motorină, aproximativ 9-11 l/100 km, în funcție de încărcare și stilul de condus.

Care sunt taxele de drum în afara României?

În general autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adică în majoritatea țărilor au aceleași costuri (vigneta) ca și autoturismele. Excepții fac țările cu taxare de autostradă, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decât ale autoturismelor.

Care este viteza de deplasare?

În cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazută decât cea a autoturismelor. Dpdv legal nu este nici o limitare specială pt autorulote, ele respecta aceleași restricții ca și autoturismele. Pe autostrăzi recomandșm o viteza de deplasare de 100-110 km/h. Pe șosele naționale o viteză de 80 km/h. Pe drumuri virajate trebuie manifestată o atenție sporită, datorită greutății și a înălțimii poate produce balans. În general pe aceste drumuri se recomandă o viteză cu 10 km/h mai scăzută decât indicatorul de viteză postat pe drumul respectiv.

Câți pasageri poate găzdui o autorulotă?

Capacitatea autorulotelor Haihui este de 4-5 locuri pe scaune, 4-5 locuri de dormit. Paturile sunt amplasate astfel: La modelul Kosmo F510 : pat dublu deasupra cabinei, pat dublu spate ( pat de o persoană convertibil din zona de living/masa). La modelul Kosmo 212: pat dublu deasupra mesei acționat electric, pat dublu spate.

Merită să închiriezi o autorulotă?

Răspunsul nostru este Da! Atât ca și costuri, în special dacă veți călători în afara României în grup de minimum 4 persoane, dar mai ales din punct de vedere al experiențelor.

Nu văd tarifele Haihui online. De ce?

Ofertele noastre sunt personalizate în sensul că avem autorulote diferite, game diferite, structuri interioare diferite, modele și specificații diferite. Tarifele diferă astfel pe sezoane de închiriere, numărul de zile de închiriere, gama din care face parte autovehiculul; gradul de ocupare; eventuale oferte speciale. Vă putem recomanda cea mai potrivită variantă în funcție de: – numărul și structura grupului de călătorie – vârsta pasagerilor – recomandări generale cu privire la trasee – verificarea disponibilității autorulotelor (pentru multe persoane reprezintă o surpriză faptul ca nu pot gasi nimic disponibil în lunile de vară sau de iarnă, chiar dacă trimit solicitari cu câteva luni înainte; acest fapt este specific tuturor companiilor de închirieri autorulote din Europa; în anumite cazuri rezervările se fac și cu un an înainte); Pentru o ofertă personalizată vă rugăm să ne contactați la contact@haihui.ro sau prin formularul de rezervare.

Îmi place o autorulotă Haihui și vreau să o rezerv. Ce trebuie să fac?

În primul rând vă rugăm să ne contactaâi la contact@haihui.ro pentru a parcurge următorii pași: – verificarea disponibilității in perioada dorită; – avem nevoie de copia permisului tău de conducere și a unui act de identitate, pe e-mail – vom întocmi contract de inchiriere si factură de avans de 30% – diferența de 70% se va achita cu 30 zile înainte de preluare. Plata se poate efectua prin virament bancar sau online, cu cardul, prin link securizat.

Am rezervat și se apropie data plecării. Ce trebuie să fac?

Ora preluării: zilnic începând cu ora 09.00 (pentru ore diferite/aranjamente speciale vă rugăm să ne contactați în avans) Ora predării: zilnic până în ora 17.00 Vă rugăm sa ne sunați cu aprox. 2 ore înainte. Dragoș 0763816288 Autorulotele noastre vin echipate cu: – suport de biciclete (2-4 biciclete); – verandă retractabilă (marchiză); – set de camping (masă + 2-4 scaune de exterior); – un set de consumabile (gaz – 1 butelie conectată, una de rezervă; substanțe chimice pentru toaleta ecologică; hârtie igienică solubilă în apă). Trebuie să aduceți: – lenjerii de pat, inclusiv perne și pături (dacă este cazul); – set de bucătărie (veselă de unică folosință, vase speciale, etc). Recomandăm un număr redus de veselă tradițională – datorită mișcării produc zgomot în mers; – prosoape și obiecte de igienă personală. Autoturismul tău poate sta gratuit la noi pe durata vacanței (doar cu confirmare prealabilă).

Aș dori să văd autorulotele înainte de rezervare. Se poate?

Bineînțeles! Încurajăm vizionarea acestora, pentru a avea o imagine și mai clară ce reprezintă o autorulotă. De asemenea, vă stăm cu placere la dispoziție pentru o discuție față în față. Din experiența noastră, timpul alocat acestor discuții este între 40 min și chiar și 3 ore ? Pentru vizionare vă rugăm să ne contactați astfel: Dragoș 0763816288 Dat fiind faptul că autorulotele noastre sunt la baza de predare doar 4 ore între închirieri, vă rugăm să ne contactați telefonic pentru a verifica disponibilitatea acestora în ziua dorită de vizionare.

Autorulota poate fi condusa de mai mulți șoferi? În ce condiții?

Da, autorulota poate fi condusă de orice persoană cu vârsta minimă 22 ani care deține permis de conducere cat. B de min. 4 ani (cerință internă haihui). Nu limităm numărul de șoferi per închiriere. Totuși trebuie să vă asigurați că persoana care va conduce autorulota este suficient de responsabilă și experimentată, fiind vorba de un vehicul de mari dimensiuni (comparativ cu un autoturism).

Pot parca doar în locuri special amenajate (camping-uri) sau oriunde?

Puteți parca oriunde, autorulotele având regim de autoturism. Însă, dacă, de exemplu, vreți să înnoptați pe autostradă, trebuie să țineți cont de următoarele lucruri: – nu aveți voie să deschideți veranda sau să scoateți afară masa și scaunele de camping. În acest caz se consideră campare în loc neamenajat și veți fi amendați de către politța din țara respectivă (vin imediat să verifice, de îndată ce ați parcat); – în anumite țări din Europa nu aveți voie sa consumați alcool în autorulota dacă sunteți în parcare și dacă perdelele nu sunt închise; se poate considera consum de alcool la volan ți puteți fi amendați. – în majoritatea benzinăriilor din afara țarii sunt locuri special amenajate pentrut autorulote care permit alimentarea cu apă, deversarea apelor uzate și golirea casetei de toaleta în mod gratuit; în Romania aceste facilitati încă nu sunt prezente și nu se obișnuiește alimentarea cu apa în benzinării sau golirea apelor uzate în rețeaua de canalizare.

Am o defecțiune. Ce pot face?

În cazul autorulotelor pot interveni rareori, următoarele tipuri de defecțiuni: – Defecțiuni ale autovehiculului – Defecțiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit În cazul defecțiunilor autovehiculului: Autorulotele haihui sunt modele noi (2019), improbabil să se defecteze. Totuși, în cazul unei defecțiuni, vă rugăm să ne contactați imediat cu descrierea problemei. Dacă autorulota nu poate fi deplasată, se apelează nr. de asistența rutieră europeană Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Intervențiile (remorcare, reparație sub garanție europeană) sunt gratuite. În caz de defecțiuni ale spațiului de locuit/sistemelor interioare: Vă rugăm consultați manualul de bord. În același timp vă rugăm să ne trimiteți un scurt mesaj pe Whatsapp, răspundem foarte prompt, indiferent de oră. În peste 95 % din cazuri putem identifica și rezolva problema împreună în mai puțin de 2 minute.

Am avut un accident. Ce trebuie să fac?

În primul rând, trebuie să vă asigurați că toți pasagerii sunt în siguranță ți să fie într-un loc protejat. Apoi vă rugăm sa ne informați imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, dacă autorulota este deplasabilă și să obțineți un raport de constatare de la organele abilitate (poliție, etc).

Aveți limită de km?

Haihui nu impune nici o limită de km. Credem că turismul cu autorulota trebuie să fie neîngrădit și spontan, prin urmare nu dorim să impunem limite. Fiind autovehicule mari, trebuie să aveți în vedere că orice distanță peste 600 km /zi devine foarte obositoare.

Aveți asigurare?

Da. Avem atât asigurare RCA, cât și Casco valabilă în întreaga Europă. Anumite țări nu sunt incluse în polița de asigurare RCA (gen Albania, Bosnia, etc), aveți obligativitatea verificării poliței și a întocmirii unei polițe separate la intrarea în țara respectivă. Asigurarea Casco este opționala și ofertată separat (recomandăm pachetul Gold +30 Eur/zi, care acoperă toate riscurile).

Sunt in concediu cu autorulota și as dori să prelungesc sejurul. Se poate?

Din păcate, în majoritatea cazurilor nu. Inchirierile se fac cu o pauză de 4 ore și, cu excepția unor cazuri excepționale în care avem disponibilitate, nu putem prelungi rezervarea dv.

Care este durata minimă de închiriere? Dar maximă?

Durata minimă de inchiriere este de 3 nopți, cu excepția sezonului de vară (7 nopți). Durata maximă: nu inchiriem autorulotele Haihui pentru perioade mai lungi de 90 zile (din motive de verificări tehnice necesare periodic).

Care este garanția percepută?

Valoarea garanției variază în funcție de model și pachetul de închiriere ales. Garanția se va încasa doar prin card de credit/debit emis pe numele titularului de contract sau prin virament bancar efectuat de pe numele titularului de contract. In general garanția este de 800 eur/vehicul. Garanția se va percepe cu minim 10 zile înainte de preluarea autovehiculului, prin link securizat de plată/virament, și se va returna în termen de 72 ore după returnarea în aceleași condiții ale autovehiculului. Garanția nu se va debita, ci se va bloca într-un cont intermediar pe toată durata închirierii. Haihui nu solicită și nu stochează informații cu privire la datele de identificare ale titularului cardului de debit/credit, acestea vor fi procesate de către un procesator autorizat (mobilpay). In cazul achiziționării pachetului Gold de asigurare (+30 eur/zi) nu se percepe garanție.

Cu cât timp înainte trebuie să rezerv?

Vă recomandăm să ne contactați imediat. Nu există o regulă a rezervărilor; de exemplu, sezonul de vară 2019 a fost închiriat în proporție de 60% încă din octombrie 2018 și asta la majoritatea firmelor de profil din țară. Nu preluăm decât în sutuații excepționale rezervari cu plecare sub 2 zile de la momentul rezervării (datorită procedurilor preliminare de verificare a clienților și alocare a autorulotelor).

Ce fac dacă mai am întrebări?

Ne puteți contacta oricând la contact@haihui.ro; unul din operatorii noștri vă va răspunde tuturor întrebarilor. Dacă aveți o întrebare urgentă sau preferați dialogul la telefon, vă rugăm să ne sunați la +4 0763816288.